Fikaresan sammanfattning

Resan resulterade i 18 fikastopp på en vecka och 173 mil. Vi räknar alltså inte med de platser där vi har stannat utan att fika som till exempel akvedukten i Håverud eller Kornettgården. Det känns extra bra att de fik vi hade valt ut höll så hög standard och att vi väldigt sällan blev besvikna på de ställen vi besökte.

Fikakulturen är något vi båda värnar om då vi hellre går till genuina fik där alla koppar är olika och atmosfären känns lugn och familjär än till de stora kedjorna som ofta känns opersonliga. Vi tycker också att det är viktigt att stödja de små fiken som kanske har funnits inom familjen i flera generationer och som människor har arbetat hårt för att bygga upp.

För att hitta alla dessa fik har vi använt oss av många timmar på internet, tips från vänner och bekanta och boken "Kondisboken - klassiska svenska kafeér och konditorier".

Musik är något som är viktigt för oss båda, på den här resan har blandade motown låtar hållt stämningen på topp tillsammans med  Fleetwood Mac och The Bronx samlade verk. Enskilda låtar som "Our ill wills" med shout out louds och "ooh la la" med Faces har även dem spelats dagligen. Allt beroende på väder och den natur som omgav oss.

Vår tanke är att fortsätta att blogga om de fik vi besöker även i framtiden. Ska du ut och åka och vill ha ett bra fikastopp på vägen är det alltså här du ska kolla först!

//Johanna



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0