Malmö, Kungsgatan

Efter en veckas uppehåll från fika kändes det som att det var dags för ett nytt besök på ett av Malmös fik. Eftersom att det är i Malmö jag huserar kommer antagligen de flesta av mina inlägg handla om fik i närheten av denna stad i fortsättningen.

Kungsgatan är ett fint fik beläget mitt i stan men inte mitt på gågatan. På det här stället serveras Malmös absolut bästa kanelbullar. De slår dessutom alla kanelbullar jag åt på resan, vilket måste ses som ett mycket bra betyg. Dagens fika bestod därför självklart av en kanelbulle och kaffe. Här ingår påtår i priset vilket egentligen borde vara en självklarhet på alla fik, men så är det ju dessvärre inte alltid. Bullen var i vanlig ordning fantastisk! De andra i sällskapet åt räkmackor , de verkade rätt så nöjda med dem också.

Om man väljer att sitta inomhus finns fina soffor och fåtöljer, klassisk musik har ingått i priset alla gånger jag har varit där. Min teori är att musiken bidrar till den lugna stämningen som oftast råder. Att juice alltid serveras i glas på fot ska de också ha plus i kanten för.

Kungsgatan erbjuder även frukostbuffé, jag har aldrig testat den men de gånger jag passerat utanför har det varit fullsatt så den kan nog vara värd ett besök, men glöm inte att köpa en kanelbulle också!
/johanna


Kungsgatan


Bulle


Räkmacka


Delar av fikasällskapet

RSS 2.0